ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόβοι για επικείμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

09:02 - 11 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, εικόνες από δορυφόρους δείχνουν ότι η Β.Κορέα έχει τοποθετήσει μία ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan, οι οποίες βάσει των ίδιων πληροφοριών, είναι στραμμένες προς τον ουρανό.

Στις αρχές της εβδομάδας η Βόρεια Κορέα μετέφερε σιδηροδρομικά δύο πυραύλους Musudan και τους εγκατέστησε σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ενώ αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.


Η εκτόξευση πυραύλου θεωρείται ότι είναι πιθανή έως τις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1994 ενώ σήμερα είναι η πρώτη επέτειος από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, εγγονό του Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκτόξευση μπορεί ακόμα και να συμπέσει με την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στη Ν.Κορέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.