ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σημαδεύει» τον Άρη η NASA

08:15 - 11 Απρ 2013 | Ειδήσεις
«Σημαδεύει» τον Άρη η NASA
Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ είναι στην αναζήτηση ενός μικρού αστεροειδούς κοντά στο φεγγάρι που θα μπορούσε να αποτελέσει «σκαλοπάτι» για τους αστροναύτες σε μια ενδεχόμενη αποστολή προς τον Άρη.

Το πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι αστροναύτες θα μπορούσαν να επισκεφτούν έναν αστεροειδή το 2021, περιλαμβάνεται στο σχέδιο δαπανών για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ύψους 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων, για το οικονομικό έτος 2014.

 

«Η αποστολή αυτή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα την τεχνολογία και τα συστήματά μας ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε ακόμα πιο μακριά, σε μέρη που μέχρι τώρα η ανθρωπότητα είχε μόνο ονειρευτεί», δήλωσε ο διοικητής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

 

Η NASA βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας κάψουλας, η οποία θα μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες πέρα από τα σύνορα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (400 χιλιόμετρα). Το σύστημα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στο φεγγάρι, σε αστεροειδείς και τελικά στον Άρη. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του αμερικανικού ανθρώπινου διαστημικού προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 11 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.