ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίχνει τους τόνους για την Β. Κορέα ο Ομπάμα

08:39 - 12 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ρίχνει τους τόνους για την Β. Κορέα ο Ομπάμα
«Το φιλοπολεμικό κλίμα που δημιουργεί στην Κορεατική χερσόνησο ο Βορράς πρέπει να σταματήσει» το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν - Κι μουν

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι θα επιχειρήσει να επιλύσει την κρίση μέσω της διπλωματίας, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς ότι θα «κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα» για να προστατεύσει την Αμερική και τους συμμάχους της.


Από την πλευρά του ο γ.γ.του ΟΗΕ κάλεσε την Κίνα να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, η οποία όπως είπε μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη από κάποιον λανθασμένο υπολογισμό ή εκτίμηση.


Είχε προηγηθεί η έντονη καταδίκη της στάσης της Βορείου Κορέας από τους υπουργούς Εξωτερικών της G8, οι οποίοι απείλησαν να της επιβάλουν νέες κυρώσεις, αν και δεν συμφώνησαν επί συγκεκριμένων ενεργειών.

 

Στο μέτωπο των στρατιωτικών εξελίξεων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας εξέφρασε την Παρασκευή την άποψη του ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πυραύλους στους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί πυρηνική κεφαλή, αμφισβητώντας τις εικασίες εκτίμησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για το αντίθετο. 

 

«Η στρατιωτική μας εκτίμηση είναι ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα καταφέρει να δημιουργήσει μια μικρογραφία», είπε σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Κιμ Μιν-σέοκ. «Η Βόρεια Κορέα έχει διεξάγει τρεις πυρηνικές δοκιμές, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πυρηνική κεφαλή μικρού μεγέθους η οποία θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε πύραυλο», είπε. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 12 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.