ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα ζητήσει «έξτρα βοήθεια» από την Ε.Ε.

11:46 - 12 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα ζητήσει «έξτρα βοήθεια» από την Ε.Ε.
«Δεν τίθεται θέμα επιπλέον χρηματοδότησης» λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών... «Η Κύπρος έχει συμφωνήσει στο πακέτο των 10 δισ.» λένε από τις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την ΕΕ "επιπλέον βοήθεια" προς το νησί, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται στο πλαίσιο ενός σχεδίου διάσωσης το οποίο εκπονήθηκε από το Eurogroup.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται σήμερα στο Δουβλίνο κυρίως για να οριστικοποιήσουν το σχέδιο διάσωσης.

 

Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε επίσης πως θα απευθυνθεί γραπτώς προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

 

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ανέφερε πως «η έκκληση Αναστασιάδη προς την Ε.Ε. αφορά επιπλέον τεχνική και διαρθρωτική βοήθεια».

 

Ο εκπρόσωπος του γερμανού ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα έξτρα χρηματοδότησης προς την Κύπρο. Το πακέτο θα μείνει   στα 10 δισ. ευρώ»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 12 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.