ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Μέχρι 10 δισ. ευρώ το πακέτο στήριξης στην Κύπρο

14:53 - 12 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ντάισελμπλουμ: Μέχρι 10 δισ. ευρώ το πακέτο στήριξης στην Κύπρο
Εγκρίθηκε το κυπριακό μνημόνιο. «Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, με το πέρας της συνάντησης των Ευρωπαΐων υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, το Eurogroup αναμένει πως το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει την πρόταση για την οικονομική βοήθεια στην Κύπρο μέχρι τις 24 Απριλίου 2013.

 

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης προγραμματίζεται, ως εκ τούτου, για τα μέσα Μαΐου.

 

«Το Eurogroup χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Κύπρου και της τρόικας αναφορικά με τους όρους του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής. Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις παραμέτρους και τους βασικούς στόχους που τέθηκαν από το Eurogroup στις 25 Μαρτίου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του εξερχόμενος της συνάντησης, για τον αν υπάρχει ζήτημα πώληση των αποθεμάτων της Κύπρου σε χρυσό, σημειώσε ότι «δεν έχει τέθει κάποιο τέτοιο θέα, ωστόσο είναι στην ευχέρεια της κυπριακής κυβέρνησης αν θέλει να προχωρήσει στην πώληση χρυσού». Ωστόσο, πρόσθεσε ακόμα ότι «η πώληση χρυσού από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου θα βοηθήσει στην κάλυψη πιθανών ζημιών του ELA».

 

Για το θέμα της Ελλάδας, ο Ολλανδός τραπεζίτης σημειώσε πως «οι συζητήσεις είναι παραγωγικές και έχουν προχωρήσει καλά για μια σειρά από μέτρα». Το Eurogroup ενθαρρύνει την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 12 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.