ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο Πανεπιστήμιο των Ορέων, έγινε μέλος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών "Mountain Partnership - Food and Agriculture Organization (FAO)".

18:02 - 12 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ο Οργανισμός Mountain Partnership των Ηνωμένων Εθνών, είναι μια συμμαχία εθελοντικών οργανώσεων, κυβερνήσεων και οργανισμών από όλο τον κόσμο, που ασχολείται με την βελτίωση της ζωής των ορεινών πληθυσμών και την προστασία του ορεινού περιβάλλοντος (http://www.mountainpartnership.org/about/en/)

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου των Ορέων στον οργανισμό αυτό, είναι ένα μεγάλο βήμα παρουσίασης και προώθησης, των κρίσιμων θεμάτων που

απασχολούν τους ορεινούς πληθυσμούς της Κρήτης και της Ελλάδας. Το Πανεπιστήμιο των Ορέων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης και ιδρύθηκε με σκοπό να επιτύχει ένα δυναμικό άνοιγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την κοινωνία, τους ανθρώπους της υπαίθρου, την αγνή λαϊκή γνώση και ευγένεια.

 

Γενέθλιος τόπος του - 18 Ιανουαρίου 2008 - είναι η Ιερά Μονή Βωσάκου και από τότε έχει θέσει στο κέντρο της προσοχής του, τις ορεινές περιοχές της Κρήτης και νησιά του νοτίου Αιγαίου.

 

Στη διάρκεια της λειτουργίας του, με την ευγενική συμμετοχή 5000 εγγεγραμμένων εθελοντών - μελών, όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων και βαθμίδων εκπαίδευσης, έχει πραγματοποιήσει 54 ιατρικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές εξορμήσεις, καθώς και παρεμβάσεις συμβιωματικής παιδείας σε σύνολο 91 δράσεων σε 27δήμους και πάνω από 80 χωριά ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου διανύοντας περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.