ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακή υπηκοότητα για όσους υπέστησαν το "κούρεμα" στην Κύπρο

07:45 - 15 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Μέτρα για την άμβλυνση σε κάποιο βαθμό της ζημιάς που υπέστη η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο, λόγω του 'κουρέματος' των καταθέσεων, εξήγγειλε την Κυριακή στη Λεμεσό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο 4ο επιχειρηματικό συνέδριο "Global Russia Business Meeting", που διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και τον οργανισμό Horasis, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως αναμένει τα μέτρα να εγκριθούν στις δύο ολοήμερες συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα και αύριο.

 

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι οι επενδυτές μη κάτοικοι Κύπρου που διατηρούσαν καταθέσεις πριν την 15η Μαρτίου 2013 και υπέστησαν απώλειες που να ανέρχονται σε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν την κυπριακή υπηκοότητα. Το πρόγραμμα "Υπηκοότητα μέσω Επενδύσεων" θα αναθεωρηθεί, προκειμένου να μειωθεί το ύψος του απαιτούμενου μίνιμουμ ποσού για επενδύσεις, ούτως ώστε να μπορεί να αποκτηθεί η κυπριακή υπηκοότητα με τρία εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις.

 

Απάντηση Αναστασιάδη στους Ευρωπαίους περί κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος

 

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και φορολογικός 'παράδεισος' και προκάλεσε ταυτοχρόνως τους ευρωπαίους εταίρους να επεκτείνουν τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο στις δικές τους χώρες χωρίς καμία εξαίρεση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.