ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ίχνη των δραστών των επιθέσεων στη Βοστώνη το FBI

08:36 - 16 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες που εξερράγησαν χθες κοντά στη γραμμή του τερματισμού προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό.

Επειδή στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τρέχουν κάθε χρόνο 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών την ώρα που εκατοντάδες δρομείς έτρεχαν προς τη γραμμή του τερματισμού στην Κόπλεϊ Πλάζα της συνοικίας Μπακ Μπέι της Βοστώνης.

 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου.

 

"Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα", δήλωσε ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

 

Ωστόσο ουδείς μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις ή ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους, παρόλο που αξιωματούχοι λένε πως οι συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν πως μπορεί να εμπλέκονται ισλαμιστές ή αμερικανοί αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές.


Μέχρι στιγμής καμιά υπηρεσία δεν έχει βρει στοιχεία ότι υπήρξε κάποια φανερή προειδοποίηση για την επίθεση, ούτε έχει προκύψει κάποια ανάληψη ευθύνης.

 

Διαβάστε επίσης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 16 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.