ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Β. Κορέα «απειλεί» εκ νέου με επίθεση τη Σεούλ

09:48 - 16 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Η Β. Κορέα «απειλεί» εκ νέου με επίθεση τη Σεούλ
Την ώρα που η Πιονγκγιανγκ κλιμακώνει την "πολεμική" ένταση, ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στα σύνορα μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Νέες απειλές κατά της Σεούλ εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ στην Πιονγιανγκ,  απείλησαν με επίθεση σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι «αντι-βορειοκορεατικές ενέργειες».

 

Η οργισμένη αντίδραση του βορειοκορεατικού καθεστώτος, ήρθε μετά από τη διαδήλωση μιας συντηρητικής ομάδας στη Σεούλ, η οποία έκαψε το ομοίωμα του πρώην ηγέτη του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ιλ.


«Η ανώτατη διοίκηση του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, την Τρίτη, εξέδωσε τελεσίγραφο κατά των μαριονέτων της Νότιας Κορέας», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Κατά το βορειοκορεατικό καθεστώς το κάψιμο του πορτρέτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι μια «φρικτή, ασυγχώρητη πράξη».

 

Η Πιονγιάνγκ απαίτησε συγγνώμη και είπε ότι θα λάβει μέτρα αντιποίνων χωρίς προειδοποίηση, εφόσον δεν σταματήσουν αυτές οι πράξεις.
Η Βόρεια Κορέα τίμησε, τη Δευτέρα, την 101η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του κράτους και παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Συντριβή αμερικάνικου ελικοπτέρου στα σύνορα

 

Ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη σήμερα στη Νότια Κορέα, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

 

Το ελικόπτερο, ένα UH-60 Black Hawk σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, συνετρίβη στην κομητεία Σεολγουόν, στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, σε συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξάγουν τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

 

Το Yonhap διευκρίνισε πως, σύμφωνα με τους διασώστες, οι 12 στρατιωτικοί που επέβαιναν του ελικοπτέρου επέζησαν. Το επεισόδιο σημειώνεται σ' ένα πλαίσιο ιδιαίτερα ζωηρής έντασης στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από μια νέα σειρά κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον της Βόρειας Κορέας μετά την τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή στις 12 Φεβρουαρίου.

 

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τις αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις, οι οποίες θεωρεί πως αποτελούν γενική πρόβα για μια εισβολή στο έδαφός της, και απείλησε τη Σεούλ και τους συμμάχους της με πυρηνικά πλήγματα.

 

Περίπου 28.500 αμερικανοί στρατιωτικοί σταθμεύουν στη Νότια Κορέα από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

 

Διαβάστε επίσης

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.