ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόμβες και στο Ιράκ- Πολύνεκρες βομβιστικές ενέργειες σε τέσσερις πόλεις

09:59 - 16 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Βομβιστικές ενέργειες συγκλόνησαν χτες (Δευτέρα) την Βαγδάτη και άλλες τρεις πόλεις του Ιράκ, με απολογισμό τουλάχιστον 31 νεκρούς και περισσότερους από διακόσιους τραυματίες.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας αλλά και  το Κιρκούκ,  το Ταζ Κουρμάτου και την Νασαρίγια. Οι επιθέσεις ήταν συγχρονισμένες και οι περισσότερες έγιναν με παγιδευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και τρεις βόμβες τοποθετημένες στην άκρη του δρόμου προκάλεσαν το μακελειό.

 

Όλες οι βόμβες εξερράγησαν σε διάρκεια μερικών λεπτών, δείγμα του ότι υπήρχε συντονισμός στις τρομοκρατικές ενέργειες. Η βία αυτή προηγείται των επαρχιακών εκλογών της 20ης Απριλίου.

 

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ωστόσο, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Σιίτες του Ιράκ. Σουνίτες Ισλαμιστές αντάρτες που έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα έχουν επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση με διάφορες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση αποτελείται κυρίως από Σιίτες, αλλά έχει στις τάξεις της και Σουνίτες.

 

Γιώργος Σμυρνής

 

 

Διαβάστε επίσης

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.