ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενική αμνηστία χορηγεί ο σύρος πρόεδρος Άσαντ

10:49 - 16 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την 16η Απριλίου 2013.

Ο αρχηγός του συριακού κράτους Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε μια νέα αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από σήμερα Τρίτη, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

 

"Ο πρόεδρος Άσαντ εξέδωσε το διάταγμα 23, με το οποίο χορηγείται γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από τις 16 Απριλίου 2013 και έτσι η θανατική ποινή θα μετατραπεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα και οι Σύροι που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα εκτίσουν παρά το ένα τέταρτο της ποινής τους", διευκρίνισε το πρακτορείο.

 

Το διάταγμα περί αμνηστίας δεν θα ισχύσει όμως σε περιπτώσεις καταδικασμένων για λαθρεμπόριο, για χρήση ναρκωτικών, καθώς και στις περιπτώσεις "των ανυπότακτων που διέφυγαν της στράτευσης", προστίθεται στο κείμενο.

 

Το επίσημο συριακό τηλεοπτικό κανάλι "Αλ-Ιχμπαρίγια" ανακοίνωσε εξάλλου στον ιστότοπό του στο Facebook πως θα μεταδώσει αύριο Τετάρτη μια συνέντευξη του Άσαντ.

 

"Το κανάλι Αλ-Ιχμπαρίγια πραγματοποίησε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)", ανακοινώθηκε στον ιστότοπο.

 

Συλλήψεις στο Βέλγιο για ισλαμιστές που στρατολογούν μαχητές για τη Συρία

 

Στις Βρυξέλλες, η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε πως η αστυνομία της χώρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δεκάδες έρευνες σε ισλαμιστικούς κύκλους που θεωρούνται ύποπτοι ότι στρατολογούν μαχητές για τη Συρία και προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

 

"Πραγματοποιήθηκαν 46 έρευνες, κυρίως στην Αμβέρσα (βόρειο Βέλγιο) και το Βιλβόρντε", προάστιο των Βρυξελλών, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία πρόκειται να δώσει διευκρινίσεις σε συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας).

 

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους, αλλά προσθέτοντας πως οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για "συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης".

 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μεταξύ των συλληφθέντων στην Αμβέρσα περιλαμβάνεται ο Φουάντ Μπελκάσεμ ο πρώην εκπρόσωπος της οργάνωσης Sharia4Belgium (Σαρία για το Βέλγιο), μια μικρή ριζοσπαστική οργάνωση που προωθεί την εγκαθίδρυση του ισλαμικού νόμου στο Βέλγιο και είχε ανακοινώσει την εθελοντική διάλυσή της τον Οκτώβριο.

 

 

 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.