ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν - Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

14:15 - 16 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Στους 40 ο αριθμός των νεκρών. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και έγινε αισθητός στο Καράτσι και την πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στο Ιράν,την Τρίτη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

 

"Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αλλά λαμβάνουμε αναφορές για 40 νεκρούς στην περιοχή", ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός. Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:44 ώρα Ελλάδας σε βάθος 15,2 χιλιομέτρων.


Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν, σε απόσταση 201 χιλιομέτρων από την πόλη Ζαχεντάν και 250 χιλιομέτρων από το Τουρμπάτ στο Πακιστάν. Πρόκειται για μία ως επί το πλείστον ορεινή και έρημη περιοχή.

 

Αντικρουόμενες ήταν οι πληροφορίες για ανθρώπινα θύματα."Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στο Ιράν εδώ και 40 χρόνια και περιμένουμε εκατοντάδες νεκρούς", δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης στο Reuters.


Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν μαρτυρίες για σοβαρές ζημίες στην πόλη Σαραβάν, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης. Το ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες έχουν πέσει σε μεγάλο τμήμα των επαρχιών Σιστάν και Βαλουχιστάν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί στην Ινδία, όπου κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Κτίρια εκκενώθηκαν και στο Κατάρ και το Ντουμπάι.

 

Εν τω μεταξύ, η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».

 

Διαβάστε επίσης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:43 - 16 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.