ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ θα επιτρέψει αγορές πετρελαίου από την συριακή αντιπολίτευση

17:38 - 17 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ αναμένεται να χαλαρώσουν το εμπάργκο κατά της Συρίας την επόμενη εβδομάδα, επιτρέποντας τις αγορές αργού από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της χώρας.

Πρόκειται για προσπάθεια να ενισχυθεί η αντιπολίτευση της Συρίας που μάχεται κατά των δυνάμεων του Προέδρου Bashar al-Assad. 


   Σε συνάντησή τους τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συμφωνήσουν επίσης να άρουν τους περιορισμούς στις πετρελαϊκές επενδύσεις και την πώληση πετρελαιοβιομηχανικού εξοπλισμού προς τους αντικαθεστωτικούς. Αυτό δήλωσαν διπλωματικές πηγές τη Δευτέρα. 


   "Οι πωλήσεις θα επιτραπούν όταν τις επιτρέψει ένα κράτος-μέλος μετά από συνεννοήσεις με το (αντιπολιτευόμενο) Εθνικό Συμβούλιο", είπε ένας διπλωμάτης της ΕΕ. 

 

   Το 2011, η ΕΕ απαγόρευσε στις εταιρίες της να αγοράζουν αργό από τη Συρία, αντιδρώντας στην εμφύλια σύρραξη που ξέσπασε στην αραβική χώρα. Δύο χρόνια μετά, οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται σκληρά να κρατήσουν τον έλεγχο στις πόλεις και πολλές περιοχές της υπαίθρου. 


   Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, η παραγωγή πετρελαίου της Συρίας ανήλθε στα 153.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο του 2012, πτώση 60% σε σχέση με το Μάρτιο του 2011.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 17 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.