ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Αρχές των ΗΠΑ διαψεύδουν τα περί σύλληψης υπόπτου για τις εκρήξεις στη Βοστώνη

21:42 - 17 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις που έσπειραν πανικό και θάνατο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης φέρεται να αναγνώρισαν οι αμερικανικές αρχές από την ανάλυση δύο βίντεο από τον τόπο της αιματοχυσίας που εμφανίζουν έναν άνδρα να αφήνει μία τσάντα πριν τις εκρήξεις και να απομακρύνεται.

Αντικρουόμενες, ωστόσο, είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται σχετικά με το εάν συνελήφθη, καθώς ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι κρατείται ήδη, ενώ από άλλες διαψεύδεται.

 

Επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως ο ύποπτος συνελήφθη. 

 

Πληροφορίες περί κράτησης υπόπτου και επικείμενης μεταφοράς του ενώπιον δικαστηρίου της Βοστώνης μετέδωσε και το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχου που έχει γνώση των εξελίξεων και μίλησε στο πρακτορείο ανωνύμως.

 

Ωστόσο, εν συνεχεία άλλες πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας ανέφεραν ότι επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε από την ανάλυση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ενός πολυκαταστήματος κοντά στο σημειό της δεύτερης έκρηξης και από ένα βίντεο τοπικού τηλεοπτικού δικτύου της Βοστώνης.

 

Στα πλάνα εμφανίζεται ένας άνδρας να αφήνει μία τσάντα στον τόπο της αιματοχυσίας πριν τις εκρήξεις και στη συνέχεια να απομακρύνεται, όπως μετέδωσαν πρώτοι το δίκτυο CNN και η ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας Boston Globle.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.