ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία σε εργοστάσιο στο Τέξας - Φόβοι για νέα έκρηξη (video)

07:35 - 18 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Τραγωδία σε εργοστάσιο στο Τέξας - Φόβοι για νέα έκρηξη (video)
Εκταταμένες καταστροφές και επισήμως 5 έως 15 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 70 νεκρούς, ενώ εκκενώνονται γειτονικές περιοχές για επικείμενη νέα έκρηξη.

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές.

 

Περί τους 160 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Ο τόπος της έκρηξης αντιμετωπίζεται ως σκηνή εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σμιθ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, τον οποίο επικαλέσθηκε το CNN "οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες". 

 

waco5 explosion600

 

waco4 explosion600

 

waco3 explosion600

 

 

Φόβοι για εκατοντάδες θύματα

 

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε ότι οι οι νεκροί είναι 60 με 70. Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.

 

"Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

 

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα "εκατοντάδες θύματα" και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ωστόσο δε μίλησε για νεκρούς. Πρόσθεσε όμως ότι ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του.

 

waco2 explosion650

 

waco explosion600

 

texas explosion300
 

Άγνωστα τα αίτια της έκρηξης

 

Επισήμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της καταστροφής. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουέικο δήλωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη και ότι οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.  Οι αρχές προς το παρόν αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο υπήρξε έντονη ανησυχία καθώς η έκρηξη έλαβε χώρα μόλις λίγα 24ωρα μετά τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

 

Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει. Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.

 

Ιατρικό Κέντρο των Βαπτιστών στο Γουέικο ανέφερε ότι νοσηλεύονται εκεί 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά με τραύματα στα πόδια, εγκαύματα και κατάγματα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 18 Απρ 2013

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.