ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ύποπτος για τις δηλητηριασμένες επιστολές στις ΗΠΑ

11:16 - 18 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Έναν ύποπτο, ο οποίος φαίνεται να σχετίζεται με τις δηλητηριασμένες με ρικίνη επιστολές που εστάλησαν στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπί Ρότζερ Ουίκερ, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το FBI, το όνομα του υπόπτου είναι Πολ Κέβιν Κέρτις (Paul Kevin Curtis), 45 ετών, κάτοικος του Μισισιπί, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του.

 

Το FBI δήλωσε ότι ο Κέρτις φαίνεται πως έστειλε επιστολή με ρικίνη και σε έναν αξιωματούχο της Δικαιοσύνης του Μισισιπί. Ύποπτη επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γερουσιαστή του Μίσιγκαν Καρλ Λέβιν.


Οι επιστολές περιείχαν, εκτός από ρικίνη και το εξής κείμενο: «Το να βλέπεις το κακό και να μην το αποκαλύπτεις, σε κάνει σιωπηλό συνένοχο στην συνέχισή του. Είμαι ο KC και εγκρίνω αυτό το μήνυμα.» To KC θα μπορούσε να ταυτίζεται με το Kevin Curtis.

 

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου. Το περιεχόμενο της επιστολής με παραλήπτη τον Ομπάμα έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια για περαιτέρω αναλύσεις και τα αποτελέσματα αναμένεται από 24 έως 48 ώρες.

 

Το FBI σε ανακοίνωση του τονίζει ότι δε φαίνεται να υπάρχει σύνδεση των επιστολών με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

 

Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο. Η εισπνοή ή απορρόφησή της μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.