ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάφα ή τρικ; Το Reuters "έθαψε" κατά...λάθος τον Σόρος, αλλά "παίζει ψηλά" στα ΜΜΕ

09:48 - 19 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Γκάφα ή τρικ; Το Reuters "έθαψε" κατά...λάθος τον Σόρος, αλλά "παίζει ψηλά" στα ΜΜΕ
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το πρακτορείο Reuters "πέθανε" πριν την ώρα του τον Τζορτζ Σόρος. Το διεθνές πρακτορείο μάλιστα ανέβασε το προσχέδιο μιας καυστικής νεκρολογίας του δισεκατομμυριούχου επενδυτή στο διαδίκτυο και λίγο αργότερα ζήτησε συγγνώμη... Ωστόσο, ήδη η "γκάφα" έπαιζε ψηλά στη θεματολογία των ΜΜΕ...

H "είδηση" του Reuters άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση για το αν ο Σόρος είναι εν ζωή ή όχι, ενώ την είδηση φαίνεται να έχουν "διαδώσει" περίπου 28 άτομα. Τελικά αποσύρθηκε περίπου δύο ώρες αφού αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού πρακτορείου.

 

Στη νεκρολογία του πρακτορείου που αναφέρονταν ότι «Ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πέθανε στις ΧΧΧ σε ηλικία ΧΧΧ...»  δόθηκε αρχικά έμφαση στον ρόλο του ως φιλάνθρωπου επισημαίνοντας ότι ο κροίσος έχει διαθέσει «περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών φορέων που ελέγχει ο ίδιος».

 

Ωστόσο η συνέχεια ήταν πιο αιχμηρή...Επονομαζόμενος ως "ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας", ύστερα από μια επιδρομή στη λίρα στερλίνα, το Σεπτέμβριο 1992, που του απέφερε 1 δισεκατομμύριο δολαρίων εις βάρος του Βρετανού φορολογούμενου, αποτελεί παράδειγμα... κερδοσκόπου.

 

Φυσικά η αναπαραγωγή στα ΜΜΕ ήταν ακαριαία οπότε το πρακτορείο μόλις αντιλήφθηκε την απίστευτη γκάφα προχώρησε σε διόρθωση:

 

«Το Reuters δημοσίευσε κατά λάθος μια νεκρολογία του χρηματιστή και φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος. Εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο χρηματιστής είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Το πρακτορείο λυπάται για το σφάλμα του».

 

Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν στο αρχείο τους βιογραφικά σημαντικών προσωπικοτήτων ώστε να είναι "προετοιμασμένα" για κάθε ενδεχόμενο, ωστόσο αυτό βγήκε στον αέρα πριν την ώρα του.

Ανάλογη γκάφα έχει κάνει και το Spiegel "πεθαίνοντας" τον πατέρα Μπους τον Δεκέμβρη του 2012 με τον ίδιο τρόπο.

Μάλιστα ο δικός του επικήδειος δεν ήταν και τόσο "καλός" καθώς τον περιέγραφαν ως έναν πολιτικό "άχρωμο", ο οποίος γίνεται συμπαθής ωστόσο "σε σύγκριση με τον γιο του".

Το Spiegel ζήτησε συγγνώμη μόνο για το "τεχνικό λάθος" και όχι για όσα ανέφερε το κείμενο που διέρρευσε.

 

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2013/15/125299-sorosgeorge.jpg

 


Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 19 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.