ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτογραφίες δύο υπόπτων για τις βόμβες της Βοστώνης έδωσε το FBI στην δημοσιότητα

10:04 - 19 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Φωτογραφίες και βίντεο δύο υπόπτων για τις βομβιστικές ενέργειες της Βοστώνης έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για την αναγνώρισή τους.

Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε μετά από τρεις μέρες εκτενούς αναζήτησης σε βίντεο και σε φωτογραφικό υλικό από τον χώρο που διεξήχθη ο Μαραθώνιος, πριν και κατά την διάρκεια των εκρήξεων.

 

Πρόκειται για δύο άνδρες που φορούν καπέλα του μπέιζμπολ, με τον ένα από τους δύο να αφήνει τον σάκο που είχε στην πλάτη του στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Οι δύο φαίνεται να σχετίζονται, ανέφερε το FBI, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν συνεργάτες.

 

boston marathon bomb suspects video 620x465

 

Στις φωτογραφίες που έδωσε το FBI, ο ύποπτος «νούμερο ένα» φορά ένα μαύρο καπέλο μπέιζμπολ, ένα μαύρο τζάκετ και μία λευκή μπλούζα και έχει στην πλάτη του έναν σάκο. Ο ύποπτος «νούμερο δύο» φορά άσπρο καπέλο του μπέιζμπολ και έχει επίσης στην πλάτη του έναν σάκο. Ο δεύτερος ύποπτος εμφανίζεται να αφήνει τον σάκο του σε εστιατόριο μπροστά από το σημείο της δεύτερης έκρηξης. Παράλληλα, το FBI δήλωσε πως οι δύο ύποπτοι συμπεριφέρονταν διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο στον χώρο.


Το FBI προειδοποιεί το κοινό για τους δύο υπόπτους, ότι εκτιμά πως είναι οπλισμένοι και τρομερά επικίνδυνοι. Τόνισε μάλιστα πως το κοινό δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να τους πλησιάσει.


«Λάθος πόλη διάλεξαν οι βομβιστές» λέει ο Ομπάμα

 

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για την σύλληψη των δραστών, μιλώντας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σταυρού της Βοστώνης όπου πραγματοποιήθηκε διαθρησκευτική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα και δηλώνοντας ότι οι δράστες «διάλεξαν την λάθος πόλη για να χτυπήσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Καθένας από εμάς είναι μαζί σας» δήλωσε ο Ομπάμα. «Η Βοστώνη θα είναι η πόλη σας- αλλά και η δική μας πόλη... Για εκατομμύρια από εμάς, αυτό που έγινε την Δευτέρα είναι προσωπικό».

 

Και απευθυνόμενος στους άγνωστους δράστες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Θα σας βρούμε. Και θα αντιμετωπίσετε την δικαιοσύνη. Θα λογοδοτήσετε για τις πράξεις σας.

 

Γιώργος Σμυρνής

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.