ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Στο 12,5% ο εταιρικός φόρος

10:53 - 19 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Νέες φορολογίες ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής η οποία ψήφισε τέσσερα μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του μνημονίου.

Τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν προβλέπουν αύξηση του εταιρικού φόρου από 10% στο 12,5%, αύξηση του συντελεστή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα της Δημοκρατίας από 15% σε 30% σχετικά με το ποσό του τόκου που λαμβάνουν ή πιστώνουν ή λογίζονται ότι λαμβάνουν καθώς και αύξηση του ειδικού φόρου στα πιστωτικά ιδρύματα από 0,11% στο 0,15%.

 

Επίσης εγκρίθηκε τροποποίηση του νόμου έτσι ώστε οι συντελεστές των ειδικών φόρων κατανάλωσης να αναθεωρούνται μετά από έγκριση της Βουλής και όχι μετά από διάταγμα του υπουργού Οικονομικών.

 

Υπέρ της αύξησης του εταιρικού φόρο ψήφισαν βουλευτές του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, κατά τάχθηκαν ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού και ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας ενώ αποχή τήρησαν οι βουλευτές της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων.

 

Για την έκτακτη εισφορά για την Άμυνα και για την επιβολή ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος υπέρ ψήφισαν 53 βουλευτές , το καταψήφισαν οι Νίκος Κουτσού και Ζαχαρίας Κουλίας και αποχή τήρησε ο Γιώργος Περδίκης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος για το ειδικό φόρο πιστωτικού ιδρύματος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.