ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο eBay τα μετάλλια από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης

12:57 - 19 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Έντονες αντιδράσεις για τη διαδικτυακή δημοπρασία των μεταλλίων.

Μετάλλια από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης πωλούνται στο eBay. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που τα κατασκεύασε.


Αρκετά χρυσά μετάλλια με κίτρινη και μπλε κορδέλα για την βράβευση των δρομέων που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τη Δευτέρα, βγήκαν χθες Πέμπτη σε διαδικτυακή δημοπρασία στο eBay, γεγονός το οποίο ο κατασκευαστής τους χαρακτήρισε "αποκρουστικό" εξαιτίας της διπλής επίθεσης στην γραμμή τερματισμού με τρεις νεκρούς και 176 τραυματίες.

 

Ο Νταν Άσγουορθ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Ashworth Awards στο Βόρειο Άτλμπρο της Μασαχουσέτης, ο οποίος κατασκευάζει μετάλλια και καρφίτσες για τον Μαραθώνιο τα τελευταία 31 χρόνια, δήλωσε ότι κάποιος περαστικός ενδεχομένως να πήρε τα μετάλλια την ώρα που επικρατούσε πανικός και τώρα προσπαθεί να επωφεληθεί.

 

boston marathon medas660

 

Κάποιες από τις προσφορές στο διαδίκτυο για τα μετάλλια έφθασαν τα 500 δολάρια. "Είναι αποκρουστικό. Δεν θεωρώ ότι κάποιος μαραθωνοδρόμος θα πούλαγε το μετάλλιό του", είπε ο Άσγουορθ.

 

Η εκπρόσωπος του eBay Κάρι Ραμίρεζ δήλωσε ότι η εταιρεία "δεν επιτρέπει την πώληση (αντικειμένων) που απεικονίζουν, εξαίρουν ή επιχειρούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη τραγωδία ή τον πόνο" και πρόσθεσε ότι η εταιρεία "θλίβεται βαθιά από την τραγωδία στη Βοστόνη".

 

Η εταιρεία του Άσγουορθ κατασκεύασε περίπου 26.000 μετάλλια για τον Μαραθώνιο. Όπως είπε ο ίδιος, βρισκόταν κοντά στην γραμμή τερματισμού για να υποδεχτεί τη σύζυγο και την αδελφή του που τερμάτισαν εννέα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.

 

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστώνης Αντζελίν Ρίτσαρντσον δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν έχει ενημερωθεί για κάποια κλοπή (μεταλλίων), ενώ το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος του Μαραθωνίου Μαρκ Ντέιβις.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.