ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα»

13:52 - 19 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Θερμά λόγια από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την Ελλάδα, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Με λόγια θερμά, υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην εκδήλωση που πραγματοποίθηκε στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την Ελληνική Ανεξαρτησία.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» τόνισε ο κ. Ομπάμα, ενώ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική κληρονομιά, υπογράμμισε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

 

Μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε το γεγονός ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού».

 

Ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι «οι λαοί μας (ΗΠΑ και Ελλάδας) έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».

 

obama demetrios baiden600

 

Μπάιντεν: «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες»

 

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στον δικό του χαιρετισμό, επισήμανε ότι «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες». Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εξήρε τη συμβολή των ομογενών για τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

 

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την ενίσχυση της ελευθερίας. Και προσευχόμαστε ότι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης της αγάπης».

Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, οι οποίοι μίλησαν μπροστά σε 350 προσκεκλημένους, είχαν παραστεί στην εκδήλωση, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς και πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.