ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην Ολλανδία από προειδοποίηση για επίθεση σε σχολεία

17:28 - 22 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Συναγερμός σήμανε στην πόλη Λέιντεν στην Ολλανδία εξαιτίας απειλητικού μηνύματος που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για επικείμενη ένοπλη επίθεση σε σχολείο.

Με απόφαση των Αρχών, περίπου 20 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έμειναν κλειστά τη Δευτέρα, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν έξω από τα κτίρια.

 

Ένας πρώην μαθητής βρετανικής σχολής που βρίσκεται σε γειτονική πόλη συνελήφθη ως ύποπτος για την απειλή. Ο συλληφθείς φοιτούσε στο Βρετανικό Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φουρσότεν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν.

 

«Η αστυνομία μάς ενημέρωσε ότι ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου στην Ολλανδία (BSN) συνελήφθη σε σχέση με την απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου εναντίον ολλανδικού σχολείου στο Λέιντεν» ανακοίνωσε το Βρετανικό Σχολείο, τονίζοντας ότι ο μαθητής αυτός είχε αποκλειστεί από το BSN τον Οκτώβριο του 2011 για λόγους συμπεριφοράς.

 

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές» ανέφερε το μήνυμα που δημοσιεύτηκε, γραμμένο στα αγγλικά, στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org.

 

netherlands school722

 

«Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών» συνέχιζε ο συντάκτης του μηνύματος, εξηγώντας ότι χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο ιστότοπο για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

 

Στην ολλανδική αστυνομία σήμανε συναγερμός. «Η αστυνομία φρουρεί τις εισόδους των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λέιντεν» μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η δημόσια τηλεόραση NOS, τονίζοντας ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στα σχολεία για «προληπτικούς λόγους».

Οι Αρχές είχαν επικοινωνία με την ελβετική αστυνομία και ακολούθησαν επαφές με το FBI. Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί εάν τα σχολεία θα λειτουργήσουν την Τρίτη.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.