ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικές βλέψεις για το φυσικό αέριο της Κύπρου

14:20 - 23 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Η Τουρκία συνδέει τα δικά της βήματα στο Κυπριακό με εμπλοκή της στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Κύπρου, προκύπτει από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρών Τανέρ Γιλντίζ, όπως γράφει σήμερα ο Φιλελεύθερος στην Κύπρο.

Ο Γιλντίζ μιλώντας στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Μεικτής Διϋπουργικής Ρωσο-τουρκικής Επιτροπής για Εμπορική και Οικονομική Συνεργασία, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα αυτό.

 

Η Άγκυρα, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα ουσιαστικής προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση αμοιβαίας προθυμίας εκ μέρους της Λευκωσίας. Δήλωσε δε πως «εάν γίνει ένα βήμα προς την πλευρά μας, θα κάνουμε αντίστοιχα βήματα και θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο στενή προσέγγιση. Εάν η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέψει σε όλο τον λαό της Κύπρου να επωφεληθεί από την εκμετάλλευση του αερίου και του πετρελαίου, εμείς εκ μέρους μας θα κάνουμε μια ολόκληρη σειρά βημάτων προσέγγισης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

 

«Μπορούμε να μελετήσουμε τα ζητήματα υλοποίησης κοινών σχεδίων. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί η ένταση, που υπάρχει μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου και της ηγεσίας της Νοτίου Κύπρου», δήλωσε ο κ. Γιλντίζ, προσθέτοντας, ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν παράγοντες, που επιδεινώνουν αυτήν την ένταση». «Ωστόσο είμαστε ικανοί να τη μειώσουμε σημαντικά και να άρουμε ένα μέρος των προβλημάτων», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.