ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουλάχιστον 1.149 θέσεις εργασίας καταργεί η τράπεζα HSBC

20:05 - 23 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Η βρετανική τράπεζα HSBC ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να καταργήσει 1.149 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, εξέλιξη που ουσιαστικά αφορά την διεύθυνσή της η οποία προσφέρει υπηρεσίας διαχείρισης περιουσίας των πιο πλουσίων πελατών της.

Συνολικά 3.166 θέσεις εργασίας επηρεάζονται στη Βρετανία στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου αναδιοργάνωσης της HSBC, όμως παράλληλα σχεδιάζεται να δημιουργηθούν 2.017 θέσεις εργασίας, πολλές εκ των οποίων θα κληθούν να αναλάβουν οι θιγόμενοι, εξήγησε η διεύθυνση της τράπεζας αυτής.

 

"Οι τροποποιήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη των συμπεριφορών της πελατείας, αλλά και την μεταβολή των κανόνων", εξήγησε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

 

Από 1ης Ιουνίου, η διεύθυνση διαχείρισης περιουσίας θα συγχωνευθεί με τους συμβούλους της λιανικής τραπεζικής. Οι πλουσιότεροι πελάτες προβλέπεται να έχουν έναν αποκλειστικά διαθέσιμο σε αυτούς υπάλληλο της τράπεζας.

 

Η HSBC ήδη από το 2012 ανακοίνωσε ότι καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο ενός τεράστιου σχεδίου αναδιοργάνωσής της σε διεθνές επίπεδο, με στόχο να μειωθεί το λειτουργικό της κόστος. Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι θα διαβουλευθεί με τους εργαζόμενους στην τράπεζα που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό για μια ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες απολύσεις.

 

"Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας σημαίνουν ότι τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους και δεν θα βελτιώσουν την εικόνα του τραπεζικού τομέα", εκτίμησε ο Ντόμινικ Χουκ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Στιούαρτ Γκιούλιβερ έχει μειώσει κατά 34.500 τον αριθμό των εργαζομένων στην τράπεζα αφότου ανέλαβε, στις αρχές του 2011, ήτοι ένα 12% του συνόλου του προσωπικού της. Η απόφασή του αυτή απέβη σε μειώσεις κόστους ύψους 3,6 δισεκατ. δολαρίων. Αναμένεται να δηλώσει τον επόμενο μήνα ότι στοχοθετεί να υπάρξουν εξοικονομήσεις ύψους επιπλέον 1 δισεκ. δολαρίων ετησίως και αυτό μπορεί να σημάνει την κατάργηση άλλων 5.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με αναλυτές.

 

Τα λειτουργικά κόστη της HSBC το 2012 ανήλθαν στο 62,8% του κύκλου εργασιών της, ποσοστό πολύ υψηλότερο του στόχου που έχει ορίσει η διοίκησή της (52%).

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.