ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Ναι στην ανάπτυξη, αλλά πρώτα η δημοσιονομική εξυγίανση

12:20 - 25 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ο υπουργός Οικονομικών Βολφγκάνγκ Σόιμπλε είπε την Πέμπτη ότι κανείς δεν είναι κατά της ανάπτυξης στην Ευρώπη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνεχιστεί.

Κανείς δεν είναι κατά της ανάπτυξης. Λέω ξανά και ξανά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων", ανέφερε ο Σόιμπλε σε γερμανικό ραδιόφωνο. 


   Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο αυτή την εβδομάδα ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όρια τους, απάντησε: "Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη". 


   Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματά τους


   "Η Γαλλία πρέπει να ακολουθήσει ένα μονοπάτι διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", είπε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος εργασίας και διοικητικό κόστος. "Πρέπει να αντιμετωπιστεί βήμα-βήμα", είπε ο Γερμανός υπουργός. 


   Μόνο μετά από αυτήν την προσπάθεια μπορεί γίνει πιο ευέλικτη η δημοσιονομική πολιτική για να τονωθεί η ανάπτυξη, είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.