ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανός βουλευτής είχε τη σύζυγό του ως γραμματέα με 5.500 ευρώ

17:29 - 26 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Γερμανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι το κορυφαίο στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας απασχολούσε τη σύζυγό του στη θέση αυτή επί 23 χρόνια.

Σάλος στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γκέοργκ Σμιντ απασχολούσε τα τελευταία 23 χρόνια τη σύζυγό του ως γραμματέα με μισθό 5.500 ευρώ τον μήνα.

 

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την οποία ακολούθησε το σύνολο του γερμανικό Τύπου, επισημαίνοντας ότι αν και δεν πρόκειται για παρανομία, η επιλογή του κορυφαίου στελέχους του CSU εγείρει ερωτήματα, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Όπως τονίζει σε ένα δηκτικό σχόλιό της η εφημερίδα, οι 240.000 ευρώ που παίρνει το χρόνο ο κ. Σμιντ προφανώς δεν του έφθαναν και έπρεπε να προστεθούν περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό ταμείο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η SZ, και άλλος βουλευτής της Βαυαρίας είχε προσλάβει τον 13χρονο γιο του, με αμοιβή 100 ευρώ μηνιαίως, τα οποία ωστόσο αφαιρούνταν από την βουλευτική του αποζημίωση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.