ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tέλος στο πολιτικό αδιέξοδο μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης

14:31 - 29 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Tέλος στο πολιτικό αδιέξοδο μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης
Στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού προχώρησε το Σαββατοκύριακο ο Ιταλός κεντροαριστερός Ενρίκο Λέττα, θέτοντας τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των δύο τελευταίων μηνών στη χώρα.

 

Ο 46χρονος Λέττα, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, διόρισε στη θέση του αντιπροέδρου της νέας κυβέρνησης έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και γραμματέα του κεντροδεξιού κόμματός του, τον Ανζέλικο Αλφράνκο.


Ο Λέττα, που αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τον Μπερλουσκόνι, μετά την αποτυχία του κεντροαριστερού κόμματος στις εκλογές του Φεβρουαρίου να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή, έχει δεσμευθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτικών θεσμών της χώρας.


Η ανάδειξη νέας κυβέρνησης στην Ιταλία πυροδοτούσε άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Δευτέρας.
Ο Λέττα θα επιδιώξει εντός της ημέρας να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής, ενώ τους επόμενους μήνες θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα σοβαρά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας που θα δοκιμάσουν την σταθερότητα της κυβέρνησης συνασπισμού.


Η ψηφοφορία διεξάγεται μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση ενόπλου κατά δύο αστυνομικών και ενός περαστικού έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη κατά την διάρκεια της τελετής ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται πολύ κοντά.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο όμως ενισχύει το ήδη τεταμένο κλίμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.


Η κυβέρνησή του Λέττα, που περιλαμβάνει επτά γυναίκες, τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που έχει ποτέ συμμετάσχει σε κυβέρνηση στην Ιταλία, καθώς και τον πρώτο έγχρωμο υπουργό στη χώρα, αποτελεί απάντηση στην ψυχρολουσία που υπέστησαν οι πολιτικές ελίτ από την επιτυχία του Κινήματος των 5 Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο στις πρόσφατες εκλογές.

 

Διαβάστε επισης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.