ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραχόι σε ΕΚΤ: Πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ

20:53 - 29 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να λάβει μέτρα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αλλαγή των κανονισμών για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να γίνει είτε με την προώθηση άλλων ειδών αρωγής είτε μέσω τραπεζικών διακανονισμών, όπως έχει γίνει και σε ορισμένες χώρες δια των κεντρικών τους τραπεζών», δήλωσε ο Ραχόι.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πρόγραμμα εξαγοράς κρατικών ομολόγων που δρομολόγησε πέρυσι η ΕΚΤ έχει βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις να επανακάμψουν στις αγορές, αλλά πρόσθεσε πως απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη και για τις μικρές επιχειρήσεις.

 

Νωρίτερα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, μιλώντας σήμερα από τη Λόχα της Γρανάδας, όπου συμμετείχε με τον γερμανό ομόλογό του σε ημερίδα του Ιδρύματος Αντενάουερ, δήλωσε πως οι δύο χώρες θα δράσουν από κοινού και με δική τους πρωτοβουλία υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προαναγγέλλοντας ένα αμοιβαίο πρόγραμμα για την αναθέρμανση των επενδύσεων στις ισπανικές εταιρείες, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνουν λεπτομέρειες.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:02 - 29 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.