ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν αλλάζει κάτι στην αξιολόγηση της Ιταλίας

20:22 - 29 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ο σχηματισμός της τρικομματικής κυβέρνησης στην Ιταλία δεν πρόκειται να έχει άμεσο αντίκτυπο στο αξιόχρεο της χώρας, που σήμερα είναι διαμορφωμένο στο ΒΒΒ+ με αρνητική προοπτική, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s.

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η κυβέρνηση συνεργασίας θα (. . .) εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη», αιτιολόγησε την εκτίμησή του ο οίκος αξιολόγησης.

«Τα πρώτα σχόλια του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα υποδεικνύουν μία πρόθεση να επιβραδυνθεί μεν, αλλά να μην σταματήσει πλήρως, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της Standard & Poor’s, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, σήμερα.

«Το εκλογικό σύστημα θα μπορούσε κάλλιστα να μεταρρυθμισθεί κι αυτό, κάτι που θα ενίσχυε την ικανότητα δράσης μίας μελλοντικής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο οίκος.

Ο Standard & Poor’s διακρίνει επίσης «έναν σημαντικό κίνδυνο να μην επανεκκινήσει η ιταλική οικονομία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και να συνεχίσει να συρρικνούται». Η αδυναμία της οικονομίας βαρύνει επίσης και στην ποιότητα των τραπεζικών πιστώσεων, πράγμα που θα επηρέαζε αρνητικά τους κύριους εργοδότες της χώρας, επεσήμανε.

Την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος οίκος αξιολόγησης Moody’s αποφάσισε να διατηρήσει σταθερή την αξιολόγηση της Ιταλίας στο Βaa2», μόλις δύο βαθμίδες πάνω από το επίπεδο της κερδοσκοπίας, και με αρνητικές προοπτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.