ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύσεις στην PSA Peugeot Citroën ψήφισαν τα συνδικάτα

09:03 - 30 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Υπέρ της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας και το κλείσιμο ενός εργοστασίου στη Γαλλία ψήφισαν τα συνδικάτα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχεδόν ομόφωνα υπερψηφίστηκε από  τα συνδικάτα των εργαζομένων του ομίλου PSA Peugeot Citroën το σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας, προκειμένου να σταματήσουν οι ζημιογόνες χρήσεις της. 

 

Το σχέδιο προβλέπει να καταργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι. Ομως οι περικοπές των θέσεων εργασίας καθυστέρησαν μετά την προσφυγή δύο συνδικάτων στην δικαιοσύνη.

 

Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή των δύο συνδικάτων που διαφωνούσαν -CGT και Sud-, ανοίγοντας τον δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο.

 

Οι συνδικαλιστές ενέκριναν τα μέτρα με 18 ψήφους υπέρ και 2 κατά, είπε εκπρόσωπος του CFTC έπειτα από συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης σήμερα.

 

PSA  peugeto610

 

Η Peugeot υφίσταται ζημίες έως και 200 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ δεν προβλέπει να επανέλθει στην κερδοφορία πριν από το 2015. Παρουσιάζοντας μια περαιτέρω υποχώρηση 6,5% των εσόδων του πρώτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως σχεδιάζει να κάνει περικοπές κόστους ζητώντας υποχωρήσεις από τα συνδικάτα σε ό,τι αφορά θέματα όπως η μείωση των ωρών εργασίας, το πάγωμα των μισθών, κτλ

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.