ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Αρχίζει η δύσκολη προσπάθεια να επαναδημιουργηθεί η οικονομία

11:47 - 01 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Αρχίζει η δύσκολη προσπάθεια να επαναδημιουργηθούν οι βάσεις μιας βιώσιμης οικονομίας, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές τομές, που θα οδηγούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.Πρέπει, τόνισε, «να εξορθολογίσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να είμαστε βέβαιοι ότι το κάθε ευρώ ξοδεύεται σωστά, και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας από γραφειοκρατικά βαρίδια».

 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πρέπει να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και να πάρουμε μέτρα για την απασχόληση.Ο κύπριος υπουργός επισήμανε ότι η Κύπρος θα βρίσκεται υπό την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών της.

 

«Αυτό», ανέφερε, «είναι το τίμημα της ανάγκης, στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα» και τόνισε παράλληλα ότι και η ίδια η Κύπρος πρέπει να έχει αυστηρό πρόγραμμα αυτοελέγχου, ώστε να επαληθεύονται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.