ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Σύλληψη 19 υπαλλήλων της Alitalia για κλοπή αποσκευών

17:31 - 03 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Ιταλία: Σύλληψη 19 υπαλλήλων της Alitalia για κλοπή αποσκευών
Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Ρώμης, Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας. Δεκαεννέα υπάλληλοι που ασχολούνταν με την παραλαβή και παράδοση των αποσκευών, συνελήφθησαν στη Ρώμη.

 

Η ιταλική αεροπορική εταιρία συνεργάσθηκε με τους εισαγγελείς και οι συλλήψεις, όπως διέρρευσε, αποφασίσθηκαν για να μην συνεχισθούν οι κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών.

 

Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν, τώρα, να χάσουν οριστικά την θέση εργασίας τους και να καταδικασθούν μέχρι και σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, το περιεχόμενο των αποσκευών αφαιρείτο στο εσωτερικό των αεροσκαφών, κατά τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης. Σύμφωνα με βίντεο- ντοκουμέντα, στις περιπτώσεις εκείνες που οι εν λόγω υπάλληλοι δεν κατάφερναν να ανοίξουν τις βαλίτσες, προσπαθούσαν να τις σκίσουν ή να τις καταστρέψουν με χαρακιές, για εκδίκηση.

 

«Το πρώτο σχετικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2002. Είναι απαράδεκτο, έντεκα χρόνια αργότερα, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογη ιστορία ασυνειδησίας», σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.