ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Έγκριση διπλής δόσης για την Ελλάδα

21:28 - 08 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Στο προσεχές Εurogroup της Δευτέρας, 13 Μαΐου, θα υπάρξει πολιτική συμφωνία για εκταμίευση διπλής δόσης προς την Αθήνα, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ, επιμένουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, παρά τη διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για την έγκριση των δόσεων, του Μαΐου ύψους 4,2 δισ. ευρώ και του Ιουνίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ.Η απόφαση θα είναι κοινή και για τις δύο δόσεις, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να εκταμιευτούν, σημείωσε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας πάντως ότι οι προκλήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Στο ίδιο Eurogroup, της Δευτέρας, αναμένεται το πράσινο φως και για την εκταμίευση της πρώτης δόσης στην Κύπρο, ύψους 3 δισ. ευρώ.

 

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του ευρώ θα αφορά στην αξιολόγηση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα, η οποία και θα επικυρωθεί, ενώ, όπως αποσαφήνισε, η απόφαση θα είναι κοινή και για τις δύο δόσεις, συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι όταν η πληροφορία περί διπλής δόσης είχε πρωτακουστεί, δεδομένου ότι στα τέλη Μαΐου λήγει και ομόλογο ύψους 5,6 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε σπεύσει να διαψεύσει ότι η Αθήνα σκοπεύει να καταθέσει τέτοιου είδους αίτημα.

 

http://www.spirospero.gr/images/2013/Febrouarios/DIETHNI/ela.jpg

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.