ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα: Η 7η ακριβότερη της ΕΕ στο αέριο σύμφωνα με τον Μπαρόζο

08:47 - 10 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Η 7η ακριβότερη χώρα στις τιμές φυσικού αερίου μεταξύ 19 χωρών της Ε.Ε. είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Συμβούλιο Κορυφής της 22 Μαΐου, στην ατζέντα του οποίου κυρίαρχο θέμα είναι τα ενεργειακά της ΕΕ.

Η έκθεση του Προέδρου της Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και πολιτική στον τομέα της ενέργειας», θέτει τις βάσεις για μία εκτεταμένη αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα στην ΕΕ με στόχο να ανακτηθεί μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην στρατηγική της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού και να διαμορφωθεί κοινή στάση των Κρατών Μελών έναντι τρίτων, στα ενεργειακά θέματα.

 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο, η ενεργειακή αγορά είναι κατακερματισμένη και ως εκ τούτου υφίστανται μεγάλες διαφορές τιμών στο εσωτερικό της ΕΕ και αν δεν υπάρξει αξιοποίηση των ωφελειών της ενεργειακής απόδοσης, οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβότερα τα ενεργειακά προϊόντα.

 

Ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις της έκθεσης, αναφορικά με τις τρομερές αλλαγές που έχει επιφέρει στις τιμές και στις καταναλώσεις η εκμετάλλευση σχιστολιθικού φυσικού αέριου στις ΗΠΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.