ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολές Στάινμπρουκ κατά Μέρκελ

22:38 - 14 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
«Η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει σήμερα κάποιες χώρες», δήλωσε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των εξουσιών των Βρυξελλών, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι στην Γερμανία θα διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στάινμπρουκ άσκησε και πάλι κριτική στην Άγγελα Μέρκελ για υπερβολική προσήλωση στη δημοσιονομική λιτότητα και επισήμανε ότι αρκετές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφεραν πολλές χώρες αντιμέτωπες με έναν φαύλο κύκλο περικοπών του προϋπολογισμού, πιο αργή οικονομική ανάπτυξη και χαμηλότερα έσοδα, μαζί με ραγδαία αυξανόμενη ανεργία.

 

«Νομίζω ότι αυτή η δόση λιτότητας σκοτώνει αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες» σημείωσε ο κ. Στάινμπρουκ.

 

stainmprouk-pros-merkel-epitrepsate-na-kathyvrizetai-i-ellada-1-315x236

 

Αναφερόμενος πάντως στην ανάγκη εκχώρησης περισσότερων εξουσιών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα θεσμικά όργανά της, ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα «τίθεται ήδη μεσοπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα των κινήσεων για μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρώπη» και διευκρίνισε ότι εγείρονται πλέον θέματα συνταγματικότητας που μπορούν να διευθετηθούν μόνο με δημοψήφισμα. 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:52 - 14 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.