ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι καλοί μαθητές στα 7, γίνονται επιτυχημένοι επαγγελματίες στα 40!

14:44 - 16 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Οι καλοί μαθητές στα 7, γίνονται επιτυχημένοι επαγγελματίες στα 40!
Σύμφωνα με έρευνα στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τα παιδιά που είναι καλά στην ανάγνωση και στη γραφή εξελίσσονται σε επιτυχημένους επαγγελματίες.

Οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εξετάζοντας τα δεδομένα 50ετίας 17.000 ατόμων από τη Βρετανία, τη Σκωτία και την Ουαλία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μαθησιακές ικανότητες σε μικρή ηλικία καθορίζουν το επαγγελματικό μέλλον του ενήλικου ατόμου.

 

Τα στοιχεία και τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες είναι από την τράπεζα δεδομένων της εθνικής βρετανικής μελέτης γύρω από την ανάπτυξη των παιδιών National Child Development Study (NCDS), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά άτομα που γεννήθηκαν το 1958.

 

 

Οι ερευνητές Στιούαρτ Ρίτσι και Τίμοθι Μπέιτς δήλωσαν: «Σκοπός μας ήταν να δούμε κατά πόσο το να είναι ένα παιδί καλό στην ανάγνωση ή στα μαθηματικά συνδεόταν με μια καλύτερη θέση εργασίας, με υψηλότερο εισόδημα και ένα καλύτερο σπίτι στην ενήλικη ζωή».

 

Οι καλοί μαθητές στην ανάγνωση και την αριθμητική τείνουν να έχουν υψηλότερες θέσεις εργασίας, καλύτερο μισθό και σπίτι σε σχέση με τους υπόλοιπους (αύξηση στο εισόδημά τους 5.800 ευρώ).

 

«Βάσει των ευρημάτων μας φαίνεται ότι βασικές ικανότητες της παιδικής ηλικίας - άσχετα με τον δείκτη νοημοσύνης του καθενός, με το πόσο έμεινε κανείς στο σχολείο ή με το οικογενειακό προφίλ των συμμετεχόντων - παίζουν τελικά σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή μας» αναφέρουν οι επιστήμονες.

 

Επίσης οι επιστήμονες μίλησαν και για τα γονίδια του καθενός: «Στα γονίδια άλλωστε οφείλονται πολλές από τις διαφορετικές παραμέτρους γύρω από τις επιδόσεις των παιδιών», «Στην παρούσα φάση πραγματοποιούμε μια μελέτη σε διδύμους η οποία εξετάζει πώς το γενετικό και το περιβαλλοντικό υπόβαθρο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ικανότητές μας».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το "R" στο  https://www.facebook.com/Reportersite


Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 16 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.