ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

10:04 - 24 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Τμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή βορείως του Σηάτλ κατέρρευσε χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δύο από τους τρεις ανθρώπους που διασώθηκαν από τον ποταμό νοσηλεύονται με υποθερμία, δήλωσε ο Γκίβεν Κατς, εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν νεκροί από το ατύχημα. "Οι διασώστες δεν πιστεύουν ότι παραμένει κάποιος μέσα στο νερό", δήλωσε.

Οι αρχές περιμένουν επιβεβαίωση για τα αίτια της κατάρρευσης, δήωλσε ένας δεύτερος εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ, ο Τζιμ Μάρτιν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα φορτηγό, πιθανόν υπερφορτωμένο, προσέκρουσε στη δομή της γέφυρας ακριβώς πριν αυτή καταρρεύσει.

 

 

Us bridge2405123

 

Ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό κι ένα ρυμουλκούμενο όχημα έπεσαν στο νερό, 40 μέτρα κάτω από τη γέφυρα, και τρεις άνθρωποι που βρρίσκονταν σ' αυτά διασώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σηάτλ Τάιμς". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, η γέφυρα κατασκευάσθηκε το 1955 και κατέρρευσε γύρω στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) σε μήκος περίπου 140 μέτρων.

Η γέφυρα βρίσκεται στον Διαπολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 5, τον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σηάτλ με το Βανκούβερ στον Καναδά, στο σημείο που περνά πάνω από από τον ποταμό Σκάτζιτ ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βέρμοντ και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σηάτλ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 24 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.