ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στην Ιταλία

19:48 - 24 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων κατέληξε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δουλέψουμε για τον λεπτομερή καθορισμό του μέτρου», τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο.

 

Ο ιταλός πρωθυπουργός, σε μήνυμά του μέσω του Twitter, σημείωσε πριν από λίγο ότι «συμφωνήσαμε στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα πρέπει, τώρα, να ετοιμάσει την σχετική ρύθμιση στην οποία θα βασιστεί το σχέδιο νόμου».

 

«Έχω μιλήσει προσωπικά με τον Λέτα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι, ο 38χρονος δήμαρχος Φλωρεντίας, ο οποίος θεωρείται ο πιθανότερος επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της Κεντροαριστεράς.

Η κίνηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού συνδέεται με μια σειρά σκανδάλων σπατάλης και υπεξαίρεσης κατά την τελευταία διετία, στα οποία ενεπλάκησαν στελέχη των μεγαλύτερων ιταλικών κομμάτων.

 

Για υπεξαιρέσεις είχε κατηγορηθεί ο πρώην ταμίας του κεντρώου κόμματος Μαργαρίτα, Λουίτζι Λούζι, ενώ σπατάλη δημοσίου χρήματος την χρήση κρατικών κονδυλίων για προσωπικές ανάγκες είχε καταγγελθεί στις περιφέρειες της Ρώμης, της Γένοβας και της Ρέτζιο Καλάμπρια.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.