ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατά των κυρώσεων στα κινεζικά ηλιακά πάνελ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ

16:43 - 27 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Κατά των κυρώσεων στα κινεζικά ηλιακά πάνελ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ
Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ τάσσονται κατά των σχεδίων της Κομισιόν να επιβάλει κυρώσεις στα ηλιακά πάνελ που εισάγονται από την Κίνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters ανάμεσα στα κράτη-μέλη τη Δευτέρα.

 Η Κομισιόν αναμένεται να επιβάλει δασμούς 47% κατά μέσο όρο από τις 6 Ιουνίου. Οι κυρώσεις θα έχουν, ωστόσο, προσωρινό χαρακτήρα καθώς ο επικεφαλής εμπορίου της ΕΕ Karel De Gucht επιδιώκει μια συμβιβαστική λύση με την κινεζική κυβέρνηση. 
   Οι 27 χώρες της ΕΕ είχαν περιθώριο έως την Παρασκευή για να υποβάλουν γραπτώς τη θέση τους στα σχέδια του De Gucht, σε μία άτυπη μορφή ψηφοφορίας της οποίας το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για την Κομισιόν αλλά σε κάθε περίπτωση περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών της. 

 

china-solar 1


   Η Γερμανία, η Βρετανία και η Ολλανδία και άλλες 11 χώρες-μέλη αντιτίθενται στα μέτρα, φοβούμενες ότι θα πληγούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στην Κίνα, είπαν διπλωμάτες στο Reuters. 
   Τα σχέδια του De Gucht, αντίθετα, στηρίζουν η Γαλλία και η Ιταλία ως επικεφαλής μικρής ομάδας χωρών. 
   Η ΕΕ είναι διχασμένη ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στην Κίνα. Από τη μία πλευρά χρειάζεται τη ζήτηση των Κινέζων καταναλωτών για να εξάγει τα προϊόντα της. Από την άλλη πλευρά, κατηγορεί το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο ότι επιδοτεί τις κινεζικές εξαγωγές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.