ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Απειλές σε Ναπολιτάνο - Μπερλουσκόνι μέσω... εφημερίδων

22:24 - 27 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Φάκελος που περιείχε ύποπτη λευκή σκόνη και απειλές κατά της ζωής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του προέδρου της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εστάλη τη Δευτέρα στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας Corriere della Sera στο Μιλάνο.

«Μπερλουσκόνι ισόβιος γερουσιαστής... Θα δολοφονηθούν Μπερλουσκόνι και Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Προδότης της πατρίδας» αναφέρει το απειλητικό μήνυμα. 

Η επιστολή στην Corriere φέρει την υπογραφή «Ένοπλη Ομάδα για την Υπεράσπιση του Λαού», όπως μεταδίδει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της πύλη.

Φάκελος με ύποπτη γκρι σκόνη εστάλη και στα γραφεία της εφημερίδας Il Giornale, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, που εδρεύει επίσης στο Μιλάνο.

Στα γραφεία σύνταξης της Corriere della Sera έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί και αποκλείστηκε η γραμματεία της σύνταξης κατ' εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας. Ο φάκελος ελέγχεται για να διαπιστωθεί η φύση της ουσίας που περιείχε.

Η Giornale δεν έκανε λόγο για απειλές στο φάκελο που παρελήφθη στα γραφεία της. Μετά το άνοιγμα του ύποπτου φακέλου έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Στις αρχές Απριλίου ένα παγιδευμένο δέμα είχε σταλεί στα γραφεία της εφημερίδας La Stampa στο Τορίνο, αλλά δεν εξερράγη επειδή ο πυροκροτητής ήταν ελαττωματικός. Την ευθύνη είχε αναλάβει αναρχική οργάνωση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.