ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάθμισε το outlook των αμερικανικών τραπεζών ο Moody's

17:59 - 28 Μαϊ 2013 | Ειδήσεις
Αναβάθμισε το outlook των αμερικανικών τραπεζών ο Moody's
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε την προοπτική (outlook) των αμερικανικών τραπεζών σε σταθερό, από αρνητικό που ήταν προηγουμένως.

Όπψς αναφέρει σε έκθεση του ο οίκος, 

οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 1,5% και  2,5% τα έτη 2013-2014. Η ανεργία, αντιθέτως, εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε διαρκή πτώση και θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 7%.

«Οι βιώσιμοι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ και η βελτίωση των συνθηκών στην απασχόληση θα επιτρέψουν στις

τράπεζες να προστατέψουν τους ενισχυμένους πλέον ισολογισμούς τους», δήλωσε σχετικά ο Σον Τζόουνς, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Moody’s.

 

«Επιπλέον, μετά από μία ακόμη χρονιά όπου σημειώθηκε μείωση στο κόστος των πιστώσεων και αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας, οι αμερικανικές τράπεζες βρίσκονται πλέον σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πτωτικές τάσεις στην οικονομία», συμπλήρωσε.

 

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αποτελεί τον μοναδικό σημαντικό παράγοντα που θα καθορίσει τις επιδόσεις των αμερικανικών τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.

 

Η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα θα δώσει ώθηση στην απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, αντισταθμίζοντας τις απώλειες θέσεων στο Δημόσιο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 28 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.