ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2.000 βήματα επιπλέον κάθε μέρα σώζουν ζωές

14:19 - 01 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
2.000 βήματα επιπλέον κάθε μέρα σώζουν ζωές
Η κάλυψη του «ενεργειακού κενού» μπορεί να αλλάξει το ισοζύγιο βάρους – πρόσληψης θερμίδων σύμφωνα με τον Καθηγητή James O. Hill της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο των ΗΠΑ. Μιλώντας στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Παχυσαρκία, ότι τόνισε απαιτούνται μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, στην καθημερινή φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή για τη μείωση του σωματικού βάρους.

Τέτοιου είδους μικρές αλλαγές, είναι π.χ. το να κινείται κανείς περισσότερο κάνοντας 2.000 βήματα επιπλέον κάθε μέρα ή το να τρώει «εξυπνότερα», απλώς αντικαθιστώντας τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας με χαμηλότερης, μία ή δύο φορές την ημέρα. Οι άνθρωποι το βρίσκουν αυτό πολύ πιο εφικτό, επειδή μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές με επιτυχία. Και με την πάροδο του χρόνου, πολλές μικρές αλλαγές μπορούν να φέρουν σημαντική διαφορά.

Επίσης, ο Δρ Hill μιλώντας σε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (ISA),με θέμα της ομιλίας του «Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά: Μια καινοτόμος προσέγγιση στη διατήρηση της απώλειας βάρους», υποστηρίζει ότι το να επικεντρωνόμαστε σε μία και μόνο αιτία για την αύξηση των επιπέδων της παχυσαρκίας αποτελεί υπεραπλούστευση.
Η αιτία για τη συνεχή αύξηση του σωματικού βάρους δεν είναι η υπερκατανάλωση τροφής ή ο καθιστικός τρόπος ζωής από μόνα τους, αλλά περισσότερο ένας συνδυασμός υπερβολικής πρόσληψης φαγητού και ανεπαρκούς άσκησης. Ως ειδικός στην παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους, ο Δρ Hill πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται στην ανάληψη δράσης και στις δύο πλευρές αυτής της εξίσωσης, προκειμένου να επιτευχθεί απώλεια βάρους και ενεργειακή ισορροπία.
Η έρευνα γύρω από την ενεργειακή ισορροπία έχει καταδείξει ότι ο οργανισμός μας αντισταθμίζει γρήγορα τη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης, εξοικονομώντας ενέργεια. «Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να περιορίσουν σημαντικά την πρόσληψη τροφής -όπως με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες- για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί είμαστε προγραμματισμένοι για επιβίωση, όχι για ασιτία», υποστηρίζει ο Δρ Hill.
«Η απάντηση δίνεται μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης που εγκολπώνει μικρές και βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή και στο πρότυπο της σωματικής δραστηριότητάς μας. Όταν αυτές οι αλλαγές γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, θα ωφεληθούμε, χωρίς να νιώθουμε στερημένοι». Σύμφωνα με τον καθηγητή Hill, στοιχεία από το Αμερικανικό Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που διατηρούν μακροχρόνια την απώλεια βάρους υιοθετούν αυτή την προσέγγιση.

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Γλυκαντικών (ISA)

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών Υλών (ISA) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές και χρήστες ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών στην Ευρώπη. Η Ένωση είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εθνικές και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σχετικά με τον Καθηγητή JamesO. Hill

paxisarkia431
Ο Δρ JamesO. Hill, καθηγητής Παιδιατρικής και Ιατρικής,είναι ένας κορυφαίος επιστήμονας στους τομείς της σωματικής δραστηριότητας, της διατροφής και της ενεργειακής ισορροπίας. Είναι κάτοχος πτυχίου B.S. από το Πανεπιστήμιο του Τεννεσί και M.S. και Ph.D. στη Φυσιολογική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του NewHampshire. Ο Δρ Hill είναι Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και Ευεξίας Anschutz στην ομώνυμη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Είναι συνιδρυτής του Αμερικανικού Εθνικού Μητρώο Ελέγχου Βάρους. Πρόκειται για ένα μητρώο ατόμων που έχουν διατηρήσει επιτυχώς σημαντική απώλεια βάρους. Επίσης, είναι συνιδρυτής του AmericaontheMove, μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, που παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν μικρές αλλαγές στο πόσο τρώνε και κινούνται. Ήταν μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Παχυσαρκία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας, που χάραξε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ για τη θεραπεία και την πρόληψη της παχυσαρκίας. Έχει, επίσης, υπηρετήσει ως πρώτος Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παχυσαρκία. Ο Δρ Hill έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 500 επιστημονικά άρθρα και τίτλους βιβλίων, και είναι συγγραφέας του βιβλίου StepDietBookandTheStateofSlim (που αναμένεται να εκδοθεί τον Αύγουστο του 2013). Δίνει διαλέξεις ανά τον κόσμο για την παχυσαρκία, την υγεία και την ευεξία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.