ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

01:08 - 03 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη
Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας τους στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Τσεχία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και στις τρεις χώρες και ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Στην Αυστρία, ένας οδοκαθαριστής σκοτώθηκε από κατολίσθηση στην πόλη Ζανκτ Γιόχαν κοντά στο Σάλτσμπουργκ ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται αφού παρασύρθηκαν από τα νερά στο Τάξενμπαχ, στην ίδια περιοχή: ένας αγρότης με το τρακτέρ του και μία γυναίκα ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της.

Στο Λιντς, στη βόρεια Αυστρία, τα νερά του Δούναβη έχουν ανέβει και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού για αυτό και η πυροσβεστική υπηρεσία απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλές συνοικίες της πόλης.

flut2

Αναχώματα στο κέντρο της Πράγας

Στη γειτονική Τσεχία, στρατιώτες στήνουν επίσης αναχώματα στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν από τις πλημμύρες το ιστορικό κέντρο της Πράγας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι αρχές της πόλης έχουν κλείσει τους ορισμένους σταθμούς του μετρό καθώς τα νερά του ποταμού Μολδάβα έχουν υπερχειλίσει σε ορισμένα σημεία της Παλιάς Πόλης.

Μέχρι στιγμής στην Τσεχία έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σοβαρά προβλήματα στη Γερμανία

Στη νότια Γερμανία, εξαιτίας της υπερχείλισης πολλών ποταμών έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων στη γραμμή που συνδέει τη χώρα με την Αυστρία, όπως έγινε γνωστό από τους γερμανικούς σιδηροδρόμους. Επίσης, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA δύο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή του Ρόιτλιγκεν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

flut3

Στη Βαυαρία, ο Δούναβης υπερχείλισε και έχει πλημμυρίσει ορισμένες συνοικίες της πόλης Πασάου, στα σύνορα με την Αυστρία. Στη Σαξονία, οι αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές της Λειψίας και του Κέμνιτς ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των πλοίων σε πολλά σημεία του Ρήνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.