ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 0,2% η ύφεση στη Γαλλία για το 2013 λέει το ΔΝΤ

14:34 - 04 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Συστάσεις προς τη Γαλλία για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων όσον αφορά στην απελευθέρωση της οικονομίας και τη μείωση του μισθολογικού κόστους, με στόχο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε έκθεσή του για τη γαλλική οικονομία, το ΔΝΤ εκτιμά πως αυτή θα επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως το γαλλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 0,2% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για -0,1%, ενώ για την επόμενη χρονιά προβλέπει ανάπτυξη 0,8% έναντι 0,9% που ανέμενε προηγουμένως.

«Έπειτα από τρία χρόνια ουσιαστικής δημοσιονομικής προσαρμογής, υπάρχει περιθώριο για επιβράδυνση του ρυθμού της προσαρμογής, υπό την προϋπόθεση ότι η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στις δαπάνες και θα υποστηριχθεί από συνεχείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το Ταμείο στην έκθεσή του.

Επισημαίνει, εξάλλου, ότι η Γαλλία πρέπει να αυξήσει τον ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, επικεντρώνοντας παράλληλα τις προσπάθειες στη συγκράτηση των δαπανών.

 

france 2464633b-460x288

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.