ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αλλαγές σε κανονισμούς ΚτΚ ίσως πλήξουν την ανεξαρτησία της

14:32 - 06 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Αλλαγές σε κανονισμούς ΚτΚ ίσως πλήξουν την ανεξαρτησία της
Οι προτεινόμενες αλλαγές στους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της τράπεζας και θα πρέπει να επανεξεταστούν, είπε η ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σε νομική γνωμοδότηση, η ΕΚΤ εξέφρασε ανησυχίες ότι η ένταξη δύο νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο, όπως προτείνεται σε νομοσχέδιο στην κυπριακή βουλή, μπορεί να επηρεάσει την ανεξαρτησία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας και να περιπλέξει τη λήψη αποφάσεων. 


   "Η ανεξαρτησία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου πρέπει να ενισχυθεί, εξασφαλίζοντας πως η βοήθεια που παρέχεται από τους εκτελεστικούς διευθυντές στον διοικητή πρέπει να είναι υπό την επίβλεψη του διοικητή", ανέφερε η ΕΚΤ. 


   "Η ΕΚΤ ανησυχεί πως οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου θα υπονομευτούν", συμπληρώνει. 


   Παράλληλα, η ΕΚΤ αμφισβητεί την ιδέα αναζήτησης νέων μελών για το διοικητικό συμβούλιο την στιγμή που υπάρχουν ήδη κενές θέσεις μετά την παραίτηση ορισμένων μελών στις αρχές του έτους. 


   Η ΕΚΤ έχει το δικαίωμα να σχολιάζει νομοσχέδια που έχουν αντίκτυπο στις κεντρικές τράπεζες, αλλά δεν έχει την εξουσία να σταματήσει την ψήφισή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:42 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.