ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την αλήθεια για το κόστος της ελληνικής διάσωσης ζητούν οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες

19:27 - 06 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Την αλήθεια για το κόστος της ελληνικής διάσωσης ζήτησε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) από την γερμανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υπό το φως της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική Κάρστεν Σνάιντερ κατηγόρησε την Άγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «ανεντιμότητα» προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, σε ό,τι αφορά στο πραγματικό κόστος της ελληνικής διάσωσης.
«Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών δεν επιτρέπεται πλέον να αφήνουν τους πολίτες στο σκοτάδι, σε σχέση με το γεγονός ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας με συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Η κ. Μέρκελ έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Τώρα θα πρέπει να μας πει και πόσο θα κοστίσει αυτή η υπόσχεση. Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Σνάιντερ.
Νωρίτερα, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit», επέκρινε την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την εισαγωγή του ευρώ και πρέπει να επανεπενδύσει ένα μέρος των κερδών της». Παράλληλα υποστήριξε ότι η λύση δεν είναι τα προγράμματα λιτότητας αλλά η εφαρμογή μέτρων όπως αυτά που ελήφθησαν στην Γερμανία, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.