ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Πούτιν πρώτος Ρώσος ηγέτης που χωρίζει τα τελευταία 200 χρόνια- Aνακοίνωσε το διαζύγιο μπροστά στις κάμερες

01:47 - 07 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
O Πούτιν πρώτος Ρώσος ηγέτης που χωρίζει τα τελευταία 200 χρόνια- Aνακοίνωσε το διαζύγιο μπροστά στις κάμερες
Ο πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε ότι έχει χωρίσει με τη σύζυγό του Λιουντμίλα, σπάζοντας μια "παράδοση" 200 ετών που ήθελε τους Ρώσους ηγέτες να μην μιλούν για την ιδιωτική ζωή τους

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η σύζυγός του Λιουντμίλα ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν χωρίσει, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη ρωσική τηλεόραση, βάζοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια για τη σχέση τους.

Σπάζοντας την απόλυτη μυστικότητα γύρω από την ιδιωτική τους ζωή μίλησαν ανοιχτά στο κανάλι Rossia-24 αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει μια παράσταση μπαλέτου στο Κρεμλίνο.

Σ' αυτήν την αν μη τι άλλο ασυνήθιστη συνέντευξη, η δημοσιογράφος ζήτησε αρχικά να την πουν τις εντυπώσεις τους από την παράσταση και κατόπιν ρώτησε ανοιχτά εάν αληθεύουν οι φήμες για το χωρισμό τους. "Ναι, έτσι είναι. Ήταν μια κοινή απόφαση", απάντησε ο 60χρονος Πούτιν.

 

2013-06-06T201921Z 1 CBRE9551KGB00 RTROPTP 2 RUSSIA-PUTIN-MARRIAGE

 

"Ο καθένας έχει τη δική του ζωή"

Η Λιουντμίλα, που καθόταν πλάι του, επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του και πρόσθεσε: "Ο γάμος μας τελείωσε επειδή ουσιαστικά δεν βλεπόμασταν πια. Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς έχει ριχτεί στη δουλειά, οι κόρες μας μεγάλωσαν, η καθεμιά ζει τη ζωή της. Αποδείχτηκε ότι ο καθένας έχει τη ζωή του και εμένα δεν μου αρέσει η δημοσιότητα". Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι δεν αντέχει τα αεροπορικά ταξίδια.

"Όλη μου η δραστηριότητα, όλη η δουλειά μου συνδέεται με τη δημόσια ζωή. Αυτό αρέσει σε κάποιους και σε άλλους όχι. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που ουσιαστικά δεν είναι συμβατοί με κάτι τέτοιο", είπε από την πλευρά του Πούτιν, πλέκοντας το εγκώμιο της Λιουντμίλα για την υπομονή που επέδειξε επί πολλά χρόνια.

"Θα παραμείνουμε πάντα πολύ κοντά με τη Λιουντμίλα. Είμαι σίγουρος. Για πάντα", βεβαίωσε.

"Έχουμε πολύ καλές σχέσεις", τόνισε από την πλευρά της η Λιουντμίλα. "Είμαι ευγνώμων απέναντι στον Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς επειδή με στήριξε μέχρι σήμερα, όπως και τα παιδιά. Ανησυχεί πολύ για τα παιδιά και εκείνες το αισθάνονται", είπε.

Κανείς από τους δύο δεν διευκρίνισε πότε πήραν διαζύγιο. Ο Βλαντίμιρ και η Λιουντμίλα Πούτιν γνωρίστηκαν στο Λένιγκραντ (νυν Αγία Πετρούπολη) το 1980 και παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα, στις 28 Ιουλίου 1983. Ο Πούτιν ήταν τότε πράκτορας της KGB και η Λιουντμίλα εργαζόταν ως αεροσυνοδός. Μετά το γάμο τους εγκαταστάθηκαν στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας και απέκτησαν δύο κόρες, την Μαρία και την Κατερίνα.

Η Λιουντμίλα εμφανιζόταν σπανίως δημόσια αφότου έληξε η δεύτερη θητεία του συζύγου της στην προεδρία της Ρωσίας, το 2008. Παρέστη όμως στην ορκωμοσία του για την τρίτη θητεία του, τον Μάιο του 2012.

 

 

 

Σε απόλυτη μυστικότητα η ιδιωτική ζωή

Μέχρι σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν τηρούσε απόλυτη μυστικότητα για την ιδιωτική ζωή του. Τον Απρίλιο του 2008 η εφημερίδα Μοσκόφσκι Κορεσπόντεντ έκλεισε για μερικές ημέρες αφού ανέφερε ότι ο Πούτιν διατηρούσε δεσμό με την γυμνάστρια Αλίνα Καμπάγιεβα.

Η ανακοίνωση του διαζυγίου αιφνιδίασε τους Ρώσους. "Τους δύο τελευταίους αιώνες κανένας Ρώσος ηγέτης δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του. Για τη Ρωσία, κάτι τέτοιο προκαλεί σοκ", σχολίασε η Όλγα Κριστανόφσκαγια, πρώην μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας.

Η Κριστανόφσκαγια είπε ότι ο Πούτιν ακολουθεί το παράδειγμα Δυτικών ηγετών, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί.

"Η αυλαία άνοιξε. Αυτή είναι η πρώτη πράξη του έργου. Τώρα το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει δεύτερη πράξη. Τώρα αρχίζει το πιο ενδιαφέρον μέρος: Θα ξαναπαντρευτεί ο Πούτιν; Και με ποια;" ήταν το ερώτημα που έθεσε η φιλελεύθερη ιστοσελίδα slon.ru.

 

alina-kabaeva-russian-gymnast-2

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.