ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδηλωτές και Ερντογάν συνεχίζουν την αναμέτρηση στην Τουρκία

15:02 - 09 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Διαδηλωτές και Ερντογάν συνεχίζουν την αναμέτρηση στην Τουρκία
Για 9η νύχτα συνεχίστηκαν με σφοδρότητα οι συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών στις τουρκικές πόλεις, που πνίγηκαν στα δακρυγόνα και τις φωτιές.

Η τουρκική αστυνομία έριξε πάλι- χθες βράδυ - δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, κατά την ένατη ημέρα ενός κινήματος αμφισβήτησης με στόχο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

"Μάχες" σώμα με σώμα στις τουρκικές πόλεις

Μάχες της αστυνομίας με τους διαδηλωτές υπήρξαν σε πολλές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Στα Άδανα ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών πέταξε πέτρες σε πορεία ενώ η αστυνομία απομάκρυνε γυναίκες και παιδιά από το κέντρο της έντασης.

Εκλογικό "μάθημα" στους διαδηλωτές ζητά ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν από τα Άδανα, κάλεσε τους οπαδούς του να δώσουν "ένα μάθημα" στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014.

Ο Ερντογάν έδειξε για μια ακόμη φορά τη σθεναρή του στάση έναντι των διαδηλωτών που σε όλη τη χώρα ζητούν την παραίτηση του.
"Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας", τόνισε, χρησιμοποιώντας το όρο "βάνδαλοι" ή και "αναρχικοί" για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.