ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Τουρκία!

09:50 - 10 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν στην Τουρκία!
Έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν από την ημέρα που ξέσπασαν οι ταραχές το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, λόγω του υπερβολικού στρες και των αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζουν, όπως καταγγέλλει σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο επικεφαλής της Τουρκικής Ένωσης Αστυνομικών, Φαρούκ Σεζέρ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο στο στόχαστρο στην Τουρκία για την εκτεταμένη χρήση βίας κατά τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κ. Σεζέρ υφίστανται υπερβολική πίεση, για να εργαστούν υπό αντίξοες συνθήκες. Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί που επιστρατεύθηκαν από άλλες πόλεις και μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ζουν σε δραματικές συνθήκες, καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για το πού θα στεγαστούν. «Κοιμούνται σε παγκάκια, χαρτόκουτα, ή ακόμη και πάνω στις ασπίδες τους, λόγω έλλειψης καταλυμάτων» αποκάλυψε ο επικεφαλής της Τουρκικής Ένωσης Αστυνομικών.
"Η βία που βλέπετε σε τελική φάση, είναι η αντανάκλαση της βίας που έχουν δεχθεί οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Δεν είναι μόνο θύματα βίας από διαδηλωτές, αλλά και της συνεχόμενης βάρδια 120 ωρών χωρίς φαγητό ή τρώγοντας μόνο μπαγιάτικο ψωμί. Η αστυνομία είναι ήδη θύμα βίας εντός των δομών".

«Η βία που βλέπετε σε τελική φάση, είναι η αντανάκλαση της βίας που έχουν δεχθεί οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Δεν είναι μόνο θύματα βίας από διαδηλωτές, αλλά και της συνεχόμενης βάρδια 120 ωρών χωρίς φαγητό ή τρώγοντας μόνο μπαγιάτικο ψωμί και φαγητό. Η αστυνομία είναι ήδη θύμα βίας εντός των δομών» τόνισε ο Σεζέρ.

turkish police640

"Έλλειψη σεβασμού απέναντι στους αστυνομικούς"

Ο Σεζέρ δήλωσε ακόμη, ότι οποιαδήποτε έλλειψη σεβασμού απέναντι στους αστυνομικούς, τους επικεφαλής και το σύστημα των αστυνομικών δυνάμεων θα τελείωνε πολύ φυσικά εάν οι πολίτες έβλεπαν αστυνομικούς να κοιμούνται στο έδαφος ή πάνω στις ασπίδες τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.