ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας για να διώξει τους διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ

09:45 - 11 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας για να διώξει τους διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ
Ισχυρές δυνάμεις εκατοντάδων αστυνομικών πέρασαν σήμερα το πρωί τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, πετώντας δακρυγόνα, για να απομακρύνουν τον κόσμο ο οποίος εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες έχει καταλάβει την πλατεία.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από την κίνηση του Πρωθυπουργού Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τους οργανωτές της διαδήλωσης αύριο, Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές περίμεναν κίνηση της αστυνομίας και είχαν στήσει οδοφράγματα στην πλατεία Ταξίμ. Τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κινήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, συνόδευαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα, με αντλίες νερού, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε λίγο αργότερα. Μια ομάδα διαδηλωτών έριξε μολότοφ προς τα τεθωρακισμένα, τα οποία απάντησαν με την χρήση των κανονιών νερού. Εν συνεχεία, τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αστυνομία χρησιμοποίησε πολλά δακρυγόνα.

Η επέμβαση το πρωί της Τρίτης, όπως ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, αποσκοπεί μόνο στην απομάκρυνση πανό από το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ και όχι στην απομάκρυνση των διαδηλωτών από το διπλανό πάρκο Γκεζί.

Σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση πάντως, στην πλατεία Ταξίμ έμεινε μικρό τμήμα διαδηλωτών, ενώ σε διάφορα σημεία κυριάρχησε η παρουσία αστυνομικών. Επίσης, η αστυνομία αφαίρεσε τα πανό από τα κτίρια που βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

Γιώργος Σμυρνής

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 11 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.